Info pelletkachels 

Actie: Gratis 100 kg pellets per aankoopschijf van €500 !*

*Gratis pellets enkel berekend op aankoopprijs pelletkachel, excl. BTW, kanalisatie, werkuren en transport 


Tuin & Hobbycenter Hens heeft het grootste aanbod pelletkachels in de regio. Voor ieders smaak en budget is er een geschikt model.

Informeer zeker ook naar onze eigen plaatsingsdienst! 


Tuin & Hobbycenter Hens kiest om verschillende redenen voor pelletkachels. Je haalt er de gezellige warmte van een houtkachel mee in huis, hij is gebruiks- en milieuvriendelijk en tegelijkertijd bespaar je aanzienlijk op je energiekosten. 

Een pelletkachel dooft je hoge energiefactuur 

Een pelletkachel werkt op houtpellets, de nieuwe energie van vandaag en de toekomst. 

De temperatuur van je pelletkachel is makkelijk elektronisch te regelen. Zo warmt hij snel op zonder warmteverlies en heb je de temperatuur goed onder controle, ook 's nachts. Je vult zoveel pellets aan als je wilt, waardoor je een goed overzicht hebt op je verbruik. Zo komen pellets tot 70% goedkoper uit dan stookolie en aardgas!

Lees meer over pellets op deze pagina 

Eenvoudige en veilige werking 

De werking is eenvoudig en proper: bovenaan vul je hem met pellets en in de verbrandingskamer vallen ze in een korfje. Dan zorgen de rookgasmeter en de schouw voor een zo goed mogelijke verbranding. Door dit systeem komen veel minder assen, stank en afval vrij. Bovendien is het rendement zo veel hoger dan bij een houtkachel. 

Drie verschillende systemen 

Wij verkopen 3 systemen. 

  • De ‘Air’ kachel is vrijstaand en het populairste model
  • Met een ‘flow’ pelletkachel heb je een extra kanalisatie voor centrale verwarming 
  • De stille kachel. Deze heeft geen ruimteventilator.

Je kan kiezen uit een ruim assortiment modellen, kleuren en vermogens. Kom dus zeker eens een kijkje nemen in onze winkel! 

Deel ons op: