Pompen en filters


Pompen en filters zorgen voor fris en helder zwembadwater en dus meer zwemplezier. 

Werking 

Een pomp zorgt ervoor dat je zwembadwater goedkoop maar efficiënt circuleert. Zo blijft het helder, wordt het gezonder en moet je het minder vaak verversen. Je kan de pomp aansluiten op een filter die aangepast is aan de grootte van je zwembad. Zo blijft je water nog beter schoon. 

Kleine pompen 

Een kleinere filterpomp met vervangbare filtercartridges is goed voor kleinere zwembaden. Ze nemen fijn vuil op en je kan de filter makkelijk handmatig vervangen. Bovendien verbruikt het minder water, wat economisch en ecologisch verantwoord is. Ook wanneer er iets scheelt aan je filter kan je de stukken makkelijk en goedkoop vervangen. 

Zandfilter 

Bij een zandfilter ondergaat het water verschillende fases om gereinigd te worden. Eerst verlaat het zwembadwater het zwembad via een ‘skimmer’ en/of de ‘bodemput’. Hier blijft grof vuil zoals bladeren achter. Daarna komt het water in de zandfilter terecht, waarbij het door een zandlaag sijpelt. Zo wordt alles dat groter is dan een zandkorrel tegengehouden. Door het rondpompen van het water krijgt het ook meer zuurstof.

Deel ons op: